Eylül Esintisi - Venüs Açıları

Venüs Açıları

Astrolojik çerçevede Venüs sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerle birlikte sevme ve sevilme kapasitemizi, ilişki kurma tarzımızı, yaşamdan zevk ve keyif alma yönümüzü simgeler.

Venüs’ün bulunduğu burç temsil ettiği bu özelliklerin nasıl şekillendiğini gösterir.  Venüs’ün bulunduğu ev ise temsilindeki konuların hangi hayat alanlarına yansıdığı hakkında bir fikir verir.

Temel asaletler ve zayıflıklar tablosuna göre de Venüs’ün açıları ayrı bir önem taşır. Şayet Venüs bir doğum haritasında zararlı (detriment), düşüşte (in fall), yabanıl (peregrine) konumlardan bir veya bir kaçına sahipse kişi Venüsyen konularda zorlanacaktır.

Venüs’ün ışıklar ile yaptığı açılar;

Güneş ile olan açıları: yaratıcı değerleri, üstün zevkleri, yaşam kalitesini aynı zamanda kurulan ilişkinin rengini ve ahengini belirler. Mutluluk ve güzellik anlayışımız ile birlikte sıcak kanlılığımızı ve ışıltımızı simgeler.

Venüs, Güneşten en fazla 48 derece uzaklaşabileceğinden sadece kavuşum, yarım altmışlık ve yarım karelik açılar yapabilir. Dolayısıyla Venüs’ün, Güneş ile kare, karşıt, bir buçuk kare, birleşmeyen gibi sert kontakları söz konusu değildir.

Güneş- Venüs açıları kişisel zevk ve değerleri. Çekim merkezimizi, keyif alma ve uyum sağlama potansiyelimizi gösterir. Nispeten zorlayıcı açılarda aşırı yeme-içme ve zevk düşkünlüğüne yol açabilir. Süs bebeği, züppelik ve teşhircilik yönü ağır basabilir.

Ay ile olan açıları; Venüs’ün Ay ile olan açıları empatik ilişkilere ve romantizme, ilişkide ihtiyaç duyduklarımıza ve duygusal güvenceye karşılık gelir. Sanatsal estetik ve zevkleri gösterir. Aynı zamanda genç kızlıktan (Venüs) kadınlığa (Ay) geçiş aşamasını temsil ettiği gibi anne ile olan bağlantımıza da ışık tutar.

Olumlu açılarda özellikle kadınlarla olan uyumlu ilişkilere ve hoş sohbetlere karşılık gelir. Sevecen, yumuşak bir anneye veya mutlu bir yuvaya işaret edebilir. Venüs ve Ay gökyüzünde iki güçlü ışık olduğundan kişiye parlaklık ve güzellik katar.

Olumsuz açılarda zevk düşkünlüğü veya zevksizlik, aşırı yumuşaklık ve gereksiz nezaket ya da boğucu bir ilgiye karşılık gelebilir. Genç kızlıktan kadınlığa geçiş aşaması sancılı, anne ile ilişkiler sorunlu olabilir. Kadınlarla kurulan ilişkiler çekişmelidir.

Venüs’ün diğer gezegenlerle olan açıları:

Venüs-Mars açıları: çekim ve itim gücü (cinsel cazibe), aşk ve nefret ilişkileri, tutku ve cinsellik göstergesidir.

Olumlu açılarda sağlıklı işleyen bir fiziksel enerji, cinsel tatmin, sıcakkanlı ve tutkulu ilişkiler, erotizm, arzu, tensellik, canlılık ve yaratıcılık, hayat doluluk. Venüs alıcı (pasif) bir enerji, Mars ise verici (aktif) bir enerji olduğundan bu açıda Venüs pasifliğinden sıyrılıp kendini daha cesurca ortaya koyabilir.

Olumsuz açılarda aşırı cinsel istek, takıntılı ve saplantılı cinsellik, fırtınalı aşklar, sadakatsizlik, sert ve haşin temaslar, tatminsizlik ve rekabete işaret eder. Venüs’e özgü zarafet ve nezaket gölgelenebilir. Açının türüne göre pasif agresif davranışlar açığa çıkabilir.

Venüs-Jüpiter açıları: genellikle yüksek değerler, büyük zevkler ve ilişki zenginliğini gösterir. Zevki sefayı işaret eder.

Olumlu açılarda sevme ve sevilmenin verdiği mutluluk, aşkta talihli olma, ilişkilerde değer görme ve itibarın yüksek oluşu, farklı kültürlerden zengin arkadaş toplulukları, cömertlik, hayattan tad alma, rahat, lüks ve keyifli bir yaşam tarzı. Bereket, neşe ve sanatsal yaratıcılık verir.

Olumsuz açılarda nitelikten ziyade niceliksel artış, kabarık sevgili ve arkadaş sayısı, zevk düşkünlüğü (hedonistlik), yeme ve içmede israf, oburluk, tamah, hantallık ağır basabilir. Kişi şöhret budalası, puf böreği, kibir abidesi rollerine soyunabilir. Gösteriş, aşırı hoşgörü veya görgüsüzlük öne çıkabilir.

Venüs-Satürn açıları: ilişkilerde istikrar, güven ve sorumluluğu, değer ve zevklerde disiplini vurgular. Sağlamlık ve taahhüt önem kazanır.

Olumlu açılarda istikrarlı ve uzun ömürlü birliktelikler ile olgun eş veya vefalı sevgiliyi temsil eder. İlişkilerde karşılıklı güveni, sağlamlığı ve sorumluluğu gösterir. Geleneksel sanatlar, ölçülü zevkler, değerbilirlik ön plandadır.

Olumsuz açılarda reddedilme korkusu, ayrılık, yalnızlık, değersizlik hissi kişiyi aşağı çekebilir. Bahtına değer bilmez aşık, haşin sevgili, yaşlı ve sorunlu eş düşebilir. Hayattan tad alamama (anhedoni), iştahsızlık, cinsel soğukluk, sevgiyi gösterememe, monoton hayat ve yalnızlık verebilir (1)

Venüs-Uranüs açıları: ilişkinin ritmini ve dinamiklerini gösterir. Özgürlüğü, farklı değer ölçülerini ve değişik zevkleri vurgular. Sıradanlığı ve tekdüzeliği aşar.

Olumlu açılarda heyecanlı ve sıra dışı ilişkiler, cinsel özgürlük, özgün sanatlar, çarpıcı güzellik, bohem bir hayat tarzı. Geleneksele aykırı değerler, alışılmadık tad ve zevkleri işaret eder.

Olumsuz açılarda kısa ya da kopuk birliktelikler, şıp sevdilik, teklifsizlik, dengesiz arkadaşlar, tutarsız ya da şok edici ilişkiler. Uçuk zevkler, uç noktada değer ve sanatlar, marjinallik. İlişkide yabancılaşma, yabani sevgili, ritim bozuklukları ve farklı cinsel yönelimlere meyil verebilir. 

Venüs-Neptün açıları: manevi sevgiyi, romantizmi, özverili ilişkileri, güzel sanatları ve damıtılmış zevkleri vurgular. Dünyeviliğin aşılmasını, ilahi ve yüce olana yönelmeyi işaret edebilir.

Olumlu açılarda romantik ilişkiler, şefkatli ve özverili sevgi, artistik yetenekler, imgesel sanatlar, saf ve duru güzellik, ince estetik değerler, rafine zevkler, zengin hayal gücü, yüksek ilham, merhamet ve yardımseverlik öne çıkar. Aşkın ilişkileri simgeler.

Olumsuz açılarda güzellikleri ve ilişkileri aşırı idealize etme, sevgi sarhoşluğu, gizli aşk, yüceleştirme ve gerçekçi olmayan beklentiler, ilişkilerde aldatma ve aldanma, cinsel karmaşalar, hayal kırıklıkları, göz yaşları, madde bağımlılıkları, alkolizm, dağılma, kaos, uyuşukluk ve tembellik ağır basabilir.

Venüs-Pluto açıları: dönüştürücü güçlü ilişkileri simgeler. Aynı zamanda takıntılı ve saplantılı aşkları, tehlikeli ilişkileri ve sınırda davranışları gösterir.

Olumlu açılarda derin ve tutkulu ilişkiler, kadersel birliktelikler, olağanüstü bir çekim, yüksek üreme gücü ve yoğun yaratıcılık, karizmatik sevgili, sıkı arkadaşlar ön plandadır.

Olumsuz açılarda şiddet ve şehvet düşkünlüğü, ölesiye sevgi veya ölesiye nefret, zaptı rap altına alma, zararlı arkadaşlar, cinsel istismar (taciz, tecavüz, şantaj), porno, işkence, dizginlenemeyen cinsel dürtüler, cinsel sapkınlıklar, tahrip edici birliktelikler söz konusu olabilir.

Şayet Venüs’ün diğer gezegenlerle olan açıları bir açı kalıbı oluşturuyorsa söz konusu etkiler belirginleşeceğinden kişi karşı karşıya olduğu temayla daha erken yüzleşme fırsatı bulabilir. Şayet açı kalıbı oluşmuyorsa yine de transit ve progresyonlarla harekete geçerek kişiyi bilinçlendirme görevi üstlenir.

Dipnot:

(1) Yakın zamanda web.sitemizde yayınlanan “Harika Bir Talihsizlik” yazı dizimizde bu açı ile ilgili geniş bilgi bulabilirsiniz.

Kaynakça;

1) Nazan Öngiden- Eylül Esintisi I ve II.Cilt

2) Sue Tompkins - Astrolojide Açılar,

3) Hajo Banzhaff&Anna Haebler- Astrolojinin Anahtar Sözcükleri

4) Steven Forrest- İçinizdeki Gökyüzü

 

ÖNCEKİ YAZI Dürbün (Telescopium)ve Mikroskop (Microscopium) Takımyıldızları SONRAKİ YAZI Orman Yangınları
Venüs'ün Sekiz Yıllık Döngüsü
Venüs'ün Sekiz Yıllık Döngüsü
15.09.2024 14:25:16
Retro Venüs ve Açısız Venüs
Retro Venüs ve Açısız Venüs
05.09.2024 17:11:47
Venüs Transiti ve Progresyonu
Venüs Transiti ve Progresyonu
02.09.2024 13:02:07
Yorum Yazın