Eylül Esintisi - ASTROLOJİK ÇEYREK DAİRELER

ASTROLOJİK ÇEYREK DAİRELER

Astrolojik çerçevede 12 evi tek tek inceledikten sonra bu evlerin kümelendiği 4 çeyrek daire özelliklerine biraz değinelim zira her bir çeyrek daire doğum haritasının köşebentlerini oluşturduğundan ayrı bir öneme sahiptir. 1) İlk Çeyrek daire özellikleri; Temsil ettiği mevsim; ilkbahar Temsil ettiği yaşam süreci; bebeklikten ergenliğe kadar. Yer aldığı küre; alt yarı küre (sübjektif alan) Şekil 1; ilk &cced…

Eylül Esintisi - IMMANUEL VELİKOVSKY'NİN  VENÜS TEORİSİ (3)

IMMANUEL VELİKOVSKY'NİN VENÜS TEORİSİ (3)

Velikovsky, Jüpiter'den şiddetli bir patlama ile doğan protoplanetin zorlu mücadele sürecinde metamorfoza uğrayarak kuyruğunu kaybettiğini fakat sistem içinde kalıcı bir mevki edindiğini belirtir. Onun deyişiyle; "Bu suretle Fırat vadisinde Venüs, Güneş ve Ay'a eşit olan büyük bir ilahi yıldız olma vasfını kaybetmiş ve diğer gezegenlerin seviyesine düşmüştür. Böylece bir kuyruklu yıldız, bir gezegen halini almıştır." Sist…

Eylül Esintisi - MUTLU AŞK YOK Kİ DÜNYADA...

MUTLU AŞK YOK Kİ DÜNYADA...

Acılara batmamış bir aşk söyle bana Yıkmamış, kıymamış olsun bir aşk söyle ..... Bir aşk yok ki paydos demiş gözyaşlarına Mutlu aşk yok ki dünyada Ama şu aşk ikimizin öyle de olsa... Louis Aragon - Aşk Şiirleri/Kırmızı Yayınları/2010/3.baskı Çeviri; Cemal Süreya Not; Aragon'un bu şiiri Orhan Suda, Tahsin Saraç, Turgay Gönenç- Mehmet II. Doğan gibi isimler tarafından da çevrilmiş fakat biz Cemal Süreya çevirisin…

Eylül Esintisi - IMMANUEL VELİKOVSKY'NİN VENÜS TEORİSİ (2)

IMMANUEL VELİKOVSKY'NİN VENÜS TEORİSİ (2)

Velikovsky'nin araştırmalarına göre yaklaşık 3500 yıl kadar önce Jüpiter gezegeni şiddetli bir patlama geçirerek bir gezegen büyüklüğündeki parçayı bünyesinden dışarı püskürtür. Jüpiter'den kopan bu ateş topu önce Güneş'e doğru yol alır ve Dünya'ya çok yaklaşarak atmosfer tabakasına şiddetli bir şekilde sürtünür. Bu çarpışmanın etkisiyle yeryüzü göktaşı istilasına uğrar…

Eylül Esintisi - GRİP (İNFLUENZA) GÖKTEN YERE İNEN DAVETSİZ BİR MİSAFİR Mİ?

GRİP (İNFLUENZA) GÖKTEN YERE İNEN DAVETSİZ BİR MİSAFİR Mİ?

Halk dilinde "paçavra hastalığı" olarak geçen gripin tanımı ilk kez MÖ. 412 yılında Hipokrat tarafından yapılmıştır. Günümüz Tıp literatüründe bu viral hastalığın adı "İnfluenza" olarak geçer. Latince İnfluentia "yıldızlardan gelen gizli kuvvet" gibi bir anlam barındırır (from the belief that epidemics were due to the ınfluence of the stars) İlk Influeanza salgını 1580 yılında yaşanmış olup kitlesel ölümlere yol açmıştı…